Siapa Razman Zakri? Paderi Melayu

Siapakah gerangan si pemunya nama? Razman Zakri ada Facebook ke? nak jugak aku kenal dia ni. macam popular je. tapi siapakah sebenarnya dia. di bawah adalah petikan perbualan yang aku baru curi dengar tadi

Semut Itam : Eh, api ko ade dapat email pasal paderi melayu yang baru sampai ke Malaysia dari singapore tak?

Semut Api : aah, aku ada dapat, dahsyatkan. bukan stakat email je aku dapat. kat Facebook pun aku dapat jugak. aku dah forward balik dah pun. biar semua orang tahu.

Semut Itam : ko pasti ke cerita tu cerita betul?

Semut Api : Ntah. dah orang forward mesti la betul kan?

Semut Itam : kalau fakta tu salah macam mane?

Semut Api : macam mana apa?

Semut Itam : kalau salah ko tahu kan ape yang ko dah buat. ko dah bersubahat menyebarkan fitnah!!

Semut Api : Errkk!!

Semut Itam : aku ni pun bukan nak sebelahkan kristian tu. tapi sekadar tuk mengingatkan bahawa setiap yang masuk dalam inbox kita tak semestinya benar. sebelum sebarkan siasat dahulu kebenaran dia.

Semut Api : tapikan selalu je kita dengar cerita tentang air mineral yang dah di campur 'holy water'?

Semut Itam : kalau 'holy water' ko nampak sangat la kan? makanan yang ko makan hari² pernah ko siasat? pernah ko fikir ayam yang ko makan di restoran fast food tu disembelih dengan betul? ko pasti makan yang ade tanda halal benar² halal? boleh ke makanan tahan lama dan sedap tanpa jelatin?

Semut Api : waaaa... banyaknya soalan.

Semut Itam : siasat dulu sebelum sebar. ini mengelakkan kita dapat dosa free menyebarkan fitnah.

begitulah gamaknya perbualan semut yang aku dengar masa nak g solat teraweh malam tadi.

dahulu kecoh pasal kes Benjamin Stephen yang murtad dari islam dan telah menyampaikan ceramah yang menghina rasulullah SAW tanpa dalil yang sahih.

anda boleh mendengar ceramah beliau yang terang² palsu dan tidak benar.
BENJAMIN CELAKA (FULL VER) 1/8
BENJAMIN CELAKA (FULL VER) 2/8 — video yang menghina rasulullah & malaikat
BENJAMIN CELAKA (FULL VER) 3/8
BENJAMIN CELAKA (FULL VER) 4/8
BENJAMIN CELAKA (FULL VER) 5/8
BENJAMIN CELAKA (FULL VER) 6/8
BENJAMIN CELAKA (FULL VER) 7/8
BENJAMIN CELAKA (FULL VER) 8/8

walaupun bagaimanapun video beliau kemudiannya dijawap oleh Tn. Hj Ayub Abd Rahman nama asal beliau sebelum memeluk islam ialah Rey Antony Samy Perumal. dimana beliau telah mendalami agama kristian dan akhirnya memeluk islam selepas mengambil jurusan 'comparative religion (perbandingan agama) pada tahun 1978.

kita lihat apa yang telah dijawab oleh beliau mengenai isu Benjamin Stephen.
JAWAPAN KEPADA BENJAMIN STEPHEN YANG MURTAD 1/7
JAWAPAN KEPADA BENJAMIN STEPHEN YANG MURTAD 2/7
JAWAPAN KEPADA BENJAMIN STEPHEN YANG MURTAD 3/7
JAWAPAN KEPADA BENJAMIN STEPHEN YANG MURTAD 4/7
JAWAPAN KEPADA BENJAMIN STEPHEN YANG MURTAD 5/7
JAWAPAN KEPADA BENJAMIN STEPHEN YANG MURTAD 6/7
JAWAPAN KEPADA BENJAMIN STEPHEN YANG MURTAD 7/7

UPDATE:
Razman Zakri Bukan Benjamin Stephen
Razman Zakri | Bukti Penyebaran Gambar Paderi dari Sabah

3 comments:

  1. wah..
    mendalam ni..
    selalu dapat message forward.
    tapi jarang nak forward balik sebab kadang tu macam pelik aje..
    terutama message yang konon2 kalau xsebarkan tu, xsayang agama.
    T_T

    ReplyDelete
  2. janganlah percaya, penyebar ini hanya mempromosikan trafik blognya saja melalui klik. mempercaya berita bohong ini umpama mengakui kebodohannya sendiri. belajarlah memahami kristian. anda akan tahu berita ini adalah fitnah semata-mata. kasihan 2 org padi kadazan dan cina dalam gambar itu difitnah. tiba2 pula razman zakri menulis berita yg mengaku.

    penafian melalui akhbar rasmi akan dibuat... tidak lama lagi. razman zakri terpaksa menangung arang di muka bagi pihak agama islam dan melayu.

    ReplyDelete
  3. Nabi Muhammad s.a.w prnh bersabda:-
    Mafhumnya,umatku pada akhir zaman nanti adalah seperti buih-buih dilautan.ramai tapi tidak bersatu dan akkhirnya pecah dipukul ombak. Puak2 mcm ang pa ni la buat pcah blah. Haramjadah

    ReplyDelete